SERVICEHUS GÄSTIS NORSJÖ

    Ort Norsjö År 1990-1991
    Byggherre Norsjö Kommun
    Konsulttjänst Generalkonsult
    Arkitekt Bengt Sundgren
    A-Ingenjör Jan-Erik Stigedahl
    Konstruktör Roland Heldestad
    El Mats-Olof Semrén, Patrik Erixon
    Vvs Kjell-Olov Nordmark, Kennet Holmbom


    Norsjö kommun gav TM i uppdrag att rita servicehuset Gästis och framförde ett önskemål att vi skulle skapa en miljö som kunde ge nära kontakt för de boende sinsemellan, samtidigt som de bodde i separata lägenheter. Detta skulle ske utan traditionella korridorer och trapphus. Lösningen blev ett U-format hus där en innergård mellan flyglarna skapades i både bredd och höjd. Loftgångar, med små sittplatser och utsikt över nedre plan, ger naturliga mötesplatser för de boende. Ett stort glasparti mot söder ger ett ljust och behagligt utrymme.