Nyheter


  TM gratulerar Komatsu Forest till storsatsningen på ett nytt fabriksområde i Umeå.

  2019-04-18

  TM gratulerar Komatsu Forest till storsatsningen på ett nytt fabriksområde i Umeå.

  Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och har sitt huvudkontor i Umeå.

  Deras satsning på ett nytt fabriksområde på Klockarbäcken i Umeå, ”KF One”, kommer bli en av de större investeringarna i moderbolaget Komatsu Ltd:s historia, en av de större industriella investeringar som görs i Sverige just nu och det största projekt som TM varit med och drivit. 

  Per Lindahl på vårt Övikskontor har fått uppdraget och äran att verka som projektledare för projektet.
  – ”Bara att gratulera Komatsu, Umeå och industrisverige till satsningen! Helt fantastiskt roligt att få vara del av detta intressanta projekt!”

  För mer information om Komatsu Forest, deras verksamhet samt om projektet hänvisar till Komatsus pressmeddelande:

  https://www.komatsuforest.se/media/nyhetsrum/komatsu-forest-storsatsar-i-sverige


  Nya lokaler i Örnsköldsvik

  2019-02-07

  TM i Örnsköldsvik växer och har blivit trångbodda. Därför flyttar vi nu in i nya lokaler (fd Kompassen) på Strandgatan 9A i Örnsköldsvik.

  TM i Örnsköldsvik växer och har blivit trångbodda. Därför flyttar vi nu in i nya lokaler (fd Kompassen) på Strandgatan 9A i Örnsköldsvik.

  Som ett led i satsningen på att utveckla en avdelning för installationsteknik i Örnsköldsvik utökar vi nu antalet platser. I nära samarbete med fastighetsägaren Nordek har TM varit med i utformning och projektledning för kontorslokalerna. Projektet har inneburit intressanta utmaningar och har resulterat i en rad okonventionella lösningar.

  Martin Gidlund, fastighetschef på Nordek; ”Projektet med TM har varit fantastiskt roligt och lärorikt där vi tillsammans sett möjligheten och antagit utmaningen. Slutresultatet är en spännande kontorslokal med ett unikt uttryck .”

  Läs gärna mer under www.tm.nu/projekt/kompassen


  TM på Uniaden

  2019-01-29

  TM på Uniaden

  Uniaden är en egen organisation som ägs av fyra studentföreningar vid Umeå universitet.

  Uniaden är en av Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag som årligen arrangeras vid Umeå universitet.

  Syftet är att utgöra en mötesplats för studenter och näringslivet. Studenterna får här under sin utbildningstid tillfälle att utforska vilka möjligheter som finns efter avslutad utbildning. 


  TM på LARV

  2019-01-23

  TM på LARV

  Studenter i Luleå – kom och säg Hej!

  Det är Luleå Tekniska Universitets årliga Arbetsmarknadsvecka, och här är vi!
  Luleå ARbetsmarknadsVecka, LARV, arrangeras av Teknologkåren vid Luleå Tekniska Universitet och syftar till att fungera som en plattform för kontakt mellan inledande och företag. LARV anordnades för första gången 1983 och har idag vuxit till ett projekt med en omsättning på över 2,3 miljoner SEK och cirka 200 engagerade inledandeer vid Luleå Tekniska Universitet.

  ( text lånad från LARV, larv.org) 


  BIM i praktiken för takrenoveringen av Lycksele sjukhus.

  2018-12-17

  När det var dags att renovera Lycksele sjukhus tak med solpaneler, ny taksäkerhet och vattenavrinningssystem blev Lindabs BIM-objekt stor hjälp i projekteringen. 
  Projektet är ritat i Autodesk Revit, ett system där Lindab har ett stort bibliotek av färdiga komponenter till sina system. Jonathan Jacobson, A-ingenjör på TM konsult berättar och förklarar mer om projekteringen på Lindabs blogg, se länk till intervju  nedan.

  http://blog.lindab.com/bim-in-practice-lycksele-hospital