Nyheter


  TM Konsult tillverkar skyddsvisir mot Covid-19

  2020-03-26

  TM Konsult tillverkar skyddsvisir mot Covid-19

  TM Konsult har på eget initiativ börjat 3D-printa skyddsvisir till vårdpersonal som skydd mot smitta av coronaviruset Covid-19.  Vi tillverkar just nu en modell där man använder OH-blad som fixeras i en 3D-printad plastdetalj som tillsammans med ett hårband fungerar som skyddsvisir.

  -Det känns värdefullt att kunna hjälpa till. Vi samordnar just nu en beställning av 50 stycken visir till Lycksele Kommun. Vi kan idag tillverka tio till femton stycken per dygn på två skrivare som rullar på för fullt. Vi ska även försöka få fler företag och privatpersoner med 3D-skrivare i Lycksele och grannkommunerna att hänga på initiativet, säger Jonatan Jacobsson som är en av de anställda som varit med och tillverkat skyddsvisiret.

  Vår medarbetare David Nordenstam i Örnsköldsvik har inlett samtal med Örnsköldsviks Kommun för eventuell beställning. Vår 3D-skrivare står till förfogande för att tillverka fler visir och vi arbetar för att nå ut till fler beställare genom vårt kontaktnät.

  -Vi tycker att det är en självklarhet att kunna hjälpa till om vi har möjlighet, säger VD, Anders Franklin.

  Vi håller oss uppdaterade med Arbetsmiljöverket riktlinjer för användningen av skyddsutrustning som inte är CE-märkta. I skrivande stund har Arbetsmiljöverket beslutat att göra undantag för skyddsutrustning utan CE-märkning i rådande krisläge.

  Här är en film på tillverkningen av skyddsvisiren på TM:s 3D-skrivare:


  ​Per Lindahl tar plats som projektchef på TM Konsult

  2020-03-20

  ​Per Lindahl tar plats som projektchef på TM Konsult

  TM:s organisation har vuxit ordentligt. Tack vare många fantastiska medarbetare har vi stor kapacitet från Sundsvall i söder till Skellefteå i norr. Efterfrågan har stigit och projekten har blivit större och fler.

  Vi ser behovet av att förstärka den centrala organisationen med en ny tjänst. Per Lindahl, som i 8 år ansvarat för kontoren Örnsköldsvik och Sollefteå, får nu kliva in i rollen som projektchef för att bevaka marknaden och samordna de större projekten på TM. Diana Palm efterträder honom som ny kontorschef.

  -Det känns jätteroligt att få vara med i tidiga skeden med projektstrategier och planering, säger Per. 


  TM Konsult behöver växa ytterligare!

  2020-01-21

  TM Konsult behöver växa ytterligare!

  TM Konsult känner att vinden är med oss! Det pratas om lågkonjunktur i branschen, men det är gott om jobb på många håll inom företaget och vi är därför i behov av att utöka arbetsstyrkan. 

  TM letar bland annat efter Konstruktörer till Skellefteå och Örnsköldsvik. Vi har ett högt tryck på konstruktionsjobb över hela företaget och har som ambition att utöka konstruktionsavdelningen på flera orter. Skellefteåkontoret är i ett bra läge att växa och vi känner att mycket är på gång i staden. I Örnsköldsvik har vi många erfarna konstruktörer och lediga platser att fylla i våra nya lokaler. 

  A-ingenjörer behövs i Sundsvall där jobben fortsätter komma in och nya lokaler är i sikte. En erfaren arkitekt hade varit intressant till Sundsvall eller Härnösand. Även Örnsköldsvik känner av trycket på A-sidan och behöver fylla på med personal. 

  TM håller i många stora projekt och efterfrågan på projektledning är stor. Vi skulle gärna anställa en erfaren Projektledare som självgående kan hålla i större projekt. 

  Trycket på El-sidan är mycket högt. Vi har erfarna EL-ingenjörer i Lycksele och Sollefteå och ser gärna att vi kan fylla på med fler medarbetare på dessa orter. På VVS-avdelningen fortsätter jobben också att rulla in. Självgående EL- och VVS-ingenjörer skulle vara intressant på flera av våra kontor.

  TM Konsult är alltså i behov av att fortsätta växa, kanske är du vår nya medarbetare?


  TM passerar 100-strecket!

  2020-01-09

  TM passerar 100-strecket!

  TM fortsätter att växa! Vi har sedan sommaren ökat på styrkan på flera av våra verksamhetsorter.

  Fyra nya medarbetare har tillkommit i i Lycksele, Albin Grenbäck och Oscar Selling på VVS, Josef Algotsson som A-ingenjör och Markus Fransson som Konstruktör. 

  Sollefteå-kontoret har utökats med Veronica Gidlund på VVS och Patrik Sjödin på El. I Örnsköldsvik har Maria Björklund börjat som A-ingenjör och i Umeå har vi anställt en till arkitekt, Johanna Artemiuk.

  Vi har fortfarande stor efterfrågan på konstruktionsjobb över hela företaget och anställer gärna fler konstruktörer. På El-sidan är trycket högt vilket gör att vi hoppas kunna utöka arbetsstyrkan även där. 

  I Sundsvall blir det byte till större kontorslokal vilket ger utrymme att anställa. 

  Generellt sett har vi en låg personalomsättning på företaget. Vi tror att arbetet i sig gynnar, men stor del är också medarbetarnas möjlighet att påverka sin egen utveckling. Vi upplever att vi har en hög trivselfaktor runt om på kontoren och löpande medarbetarenkäter bekräftar den känslan. 


  Vårt Collage-team har fått sin kontorschef!

  2019-11-29

  Vårt Collage-team har fått sin kontorschef!

  Johan Johansson kommer närmast från ett projektledningsföretag i byggbranschen. Han har en bakgrund som underhållssamordnare inom fastighetsskötsel och har under flera år drivit ett byggföretag. Han är projektledare, certifierad entreprenadbesiktningsman och kontrollansvarig. Vi känner att Johan är ett starkt tillskott till TM Konsult och ett bra komplement till vårt Collage-team. Collage Arkitekter är sedan årsskiftet 2016 dotterbolag till TM konsult, tillsammans är vi fler resurser, mer flexibla och mer mångsidiga än någonsin. 

  Johan ser med spänning på det nya uppdraget som kontorschef. Det är ett bra gäng av duktiga ingenjörer och arkitekter på Collage och inom TM finns en bred kompetens inom de flesta av byggbranschens områden. Han ser potential i den lokala marknaden i Skellefteå, där mycket är på gång. Staden är inne i en stark utvecklingsfas vad gäller både bostäder och industri, där Collage är en stark aktör. 

  Vi har en stor efterfrågan på konstruktionsjobb eftersom vi har duktiga konstruktörer inom TM. Vi hoppas därför kunna bygga ett team med konstruktörer även på Collage. 

  TM och Collage hälsar Johan Johansson varmt välkommen till oss!