KONTOR WSP
  KONTOR WSP
  KOMPASSEN
  P-HUS JÄRNVÄGSALLÉN
  THE GREAT NORTHERN
  BRANDSTATION

  Nyheter


  TM Konsult söker kontorschef till Umeå

  2020-10-16

  TM Konsult söker kontorschef till Umeå

  Är du vår nya kontorschef i Umeå?

  TM Konsult är ett av Norrlands största byggkonsultföretag med över 100 anställda inom en mängd olika kompetensområden såsom arkitektur, konstruktion, projektledning, Inredning, vvs, el, energi och styr. På grund av en närmande pensionsavgång söker vi nu en ny kontorschef till det ständigt expanderande Umeåkontoret.

  Är du en lyhörd ledare med erfarenhet från byggbranschen, intresse för den lokala marknaden och en vilja att utveckla och utvecklas tillsammans med ett av Norrlands största byggkonsultföretag? I så fall kan du vara rätt för oss, och vi för dig!

  Vårt team i Umeå består i dag av 17 anställda. I en öppen och kreativ miljö arbetar arkitekter, inredningsarkitekter, A-ingenjörer och VVS-ingenjörer. Våra uppdrag omfattar idéskisser, konceptutveckling, programarbete och projektering.

  Till rollen som kontorschef söker vi en tydlig och empatisk ledare med talang för kommunikation och relationsskapande, såväl internt som externt. Relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet från byggbranschen är ett krav. Tidigare personalansvar, projektledningserfarenhet och en vana att möta kunder är meriterande.

  Välkommen med din ansökan – tillsammans med oss på TM Konsult får du möjligheten att nå nästa nivå! Skicka din ansökan till Jenny.Stigedal@tm.nu.

  Har du frågor om tjänsten? Kontakta Jenny Stigedal, HR, telefon 0950-23809. Skicka din ansökan med cv, personligt brev och eventuell portfolio senast 31 oktober.

  TM är ett av Norrlands största byggkonsultföretag. Med kreativ kompetens arbetar vi inom de flesta av byggbranschens områden. Vi erbjuder strategisk projektutveckling med brett perspektiv i de för projekten så avgörande tidiga skedena.  Collage Arkitekter i Skellefteå blir TM Konsult

  2020-06-08

  Collage Arkitekter i Skellefteå blir TM Konsult

  TM Konsult växer och tar nya steg framåt. Ett steg i den riktningen är att Collage Arkitekter nu byter namn till TM Konsult.

  – Den gemensamma styrkan lyfter företaget till en ny nivå, säger Johan Johansson, TM Konsult.

  Ett företag, åtta kontor från Sundsvall i söder till Skellefteå i norr och nu går de alla under samma namn – TM Konsult.

  – Collage Arkitekter har sedan några år tillbaka varit en del av vår organisation. Genom att byta namn stärker vi TM:s varumärke och vår teamkänsla vilket ger oss de bästa förutsättningarna för att bli ledande inom byggkonsultbranschen, säger kontorschefen i Skellefteå Johan Johansson.

  TM Konsult är ett företag med lång historia samt med ett brett utbud av affärsområden. I takt med att efterfrågan stigit och projekten blivit större har fler spetskompetenser tagits in. I dag verkar man inom de flesta av byggbranschens områden, som arkitektur, konstruktion, inredning, el, vvs och projektledning.

  Företaget strävar efter att rita och konstruera smarta och miljövänliga byggnader och på så sätt bidra till en arkitektur i tiden, med långsiktiga hållbara lösningar.

  -Vår målsättning är att vara den självklara samarbetspartnern när det gäller arkitektur och byggprojektledning.

  TM Konsult satsar och siktar högt. Samtidigt med ett personligt tilltal.

  -Vi når det tillsammans genom vår samlade kompetens, stort engagemang och att alltid ha människan i fokus, avslutar Johan Johansson.

  TM är Norrlands största privatägda byggkonsultföretag. Med kreativ kompetens arbetar vi inom de flesta av byggbranschens områden. Vi erbjuder strategisk projektutveckling med brett perspektiv i de för projekten så avgörande tidiga skedena.  ​TM Konsult har fått förtroendet att bistå projektledning, projekteringsledning, arkitektur och inredning till projektet Komatsu Forest One i Umeå.

  2020-04-06

  ​TM Konsult har fått förtroendet att bistå projektledning, projekteringsledning, arkitektur och inredning till projektet Komatsu Forest One i Umeå.

  TM Konsult har fått förtroendet att bistå med projektledning, projekteringsledning, arkitektur och inredning till projektet Komatsu Forest One i Umeå.

  Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och är verksamma på alla viktiga skogsmarknader. Nu storsatsar Komatsu Forest och bygger en ny framtidssäkrad fabrik i Umeås västra utkant. Den 40 000 m2 stora anläggningen har ett stort fokus på hållbarhet och IoT och kommer att vara CO2-neutral i sin produktion. Genom att TM Konsult levererar miljöcertifierade tjänster bidrar vi till att Komatsu Forest kan nå sina högt satta hållbarhetsmål för en CO2-neutral produktion.

  TM strävar efter att genom engagerad projektering bidra till hållbara och miljövänliga lösningar inom byggsektorn. Vi tar inte bara hänsyn till vår direkta miljöpåverkan utan till hela livscykelperspektivet.

  Per Lindahl, Projektchef på TM är vår kontaktperson i projektet.   TM Konsult tillverkar skyddsvisir mot Covid-19

  2020-03-26

  TM Konsult tillverkar skyddsvisir mot Covid-19

  TM Konsult har på eget initiativ börjat 3D-printa skyddsvisir till vårdpersonal som skydd mot smitta av coronaviruset Covid-19.  Vi tillverkar just nu en modell där man använder OH-blad som fixeras i en 3D-printad plastdetalj som tillsammans med ett hårband fungerar som skyddsvisir.

  -Det känns värdefullt att kunna hjälpa till. Vi samordnar just nu en beställning av 50 stycken visir till Lycksele Kommun. Vi kan idag tillverka tio till femton stycken per dygn på två skrivare som rullar på för fullt. Vi ska även försöka få fler företag och privatpersoner med 3D-skrivare i Lycksele och grannkommunerna att hänga på initiativet, säger Jonatan Jacobsson som är en av de anställda som varit med och tillverkat skyddsvisiret.

  Vår medarbetare David Nordenstam i Örnsköldsvik har inlett samtal med Örnsköldsviks Kommun för eventuell beställning. Vår 3D-skrivare står till förfogande för att tillverka fler visir och vi arbetar för att nå ut till fler beställare genom vårt kontaktnät.

  -Vi tycker att det är en självklarhet att kunna hjälpa till om vi har möjlighet, säger VD, Anders Franklin.

  Vi håller oss uppdaterade med Arbetsmiljöverket riktlinjer för användningen av skyddsutrustning som inte är CE-märkta. I skrivande stund har Arbetsmiljöverket beslutat att göra undantag för skyddsutrustning utan CE-märkning i rådande krisläge.

  Här är en film på tillverkningen av skyddsvisiren på TM:s 3D-skrivare:  ​Per Lindahl tar plats som projektchef på TM Konsult

  2020-03-20

  ​Per Lindahl tar plats som projektchef på TM Konsult

  TM:s organisation har vuxit ordentligt. Tack vare många fantastiska medarbetare har vi stor kapacitet från Sundsvall i söder till Skellefteå i norr. Efterfrågan har stigit och projekten har blivit större och fler.

  Vi ser behovet av att förstärka den centrala organisationen med en ny tjänst. Per Lindahl, som i 8 år ansvarat för kontoren Örnsköldsvik och Sollefteå, får nu kliva in i rollen som projektchef för att bevaka marknaden och samordna de större projekten på TM. Diana Palm efterträder honom som ny kontorschef.

  -Det känns jätteroligt att få vara med i tidiga skeden med projektstrategier och planering, säger Per.