CAFÉ REAL NAVET

  CAFÉ REAL NAVET


  Ort Umeå År 2017
  Byggherre REAL Juice & Food
  Konsulttjänst Inredning, koncept och design
  Inredningsarkitekter Viveca Bernhardsson, Sofia Önell


  När Umeås nya badhus Navet öppnade fyllde man entréhallen med tillfälliga plastmöbler i väntan på en restuaratör som skulle driva cafeét. Det blev Real Juice and food som fick uppdraget och kontaktade oss för samarbete.

  I huset finns även ett större gym och där såg man möjligheter till att, utöver badare, hitta en stor målgrupp hälsomedvetna och aktiva cafébesökare på språng. Målsättningen var att locka alla Navets olika besökare att slå sig ned men också att inspirera och utbilda i nyttiga fikaalternativ.

  Lösningen vi presenterade var att tillföra lokalen mycket trä och en färgskala som funkade till övriga huset samt skapade associationer till det utbud man vill presentera. Vi valde olika typer av sittande för den breda målgruppens behov och fokuserade på att behålla utsikten mot torget även längst in i rummet.

  Eftersom caféet serverar badgäster i lättare klädsel innanför glaspartiet, och gäster med kläder utanför, så skapade vi en avskärmning i form av en träspaljé med integrerade hyllor.

  Det nästan 6 meter långa bordet ritades speciellt för projektet och byggdes lokalt i samarbete med Inredningsteknik. Bordets spaljé bär även den pendlade belysningen som hjälper till att ta ned den höga takhöjden i rummet.

  Fotograf: Johan Gunséus

   


  Fotograf: Johan Gunséus