KOMPASSEN

  KOMPASSEN


  Ort Örnsköldsvik År 2018-2019
  Byggherre Nordek
  Konsulttjänst Arkitektur, Inredning, Konstruktion, El- och VVS-installationer, IT, Projekt- och Byggledning
  Arkitekt Staffan Lindahl
  Inredningsarkitekt Sofia Westin
  Projektledare Per Lindahl
  Byggledare Per Lindahl
  Konstruktör Peter Jonsson
  Brandingenjör Tim Mårtz
  El Jimmy Moden, Fredrik Söderberg
  VVS Simon Abrahamsson
  IT David Nordenstam


  På 70-talet reste sig en modernistisk byggnad längs Strandgatan i Örnsköldsvik. Ett hotell i form av ett rätblock sträckte sig över en bensinstation med tillhörande pumpar och butik. En betongstomme på längden och tvären bars upp av pelare. Därefter har byggnaden tjänstgjort som kontorshotell och även beklätts med ny fasad.

  TM har nu utvecklat- och transformerat lokalerna för eget bruk i nära samarbete med fastighetsägaren Nordek. Projektet har upphandlats som delad utförandeentreprenad och har styrts in i minsta detalj från start till mål.

   

  Konceptet är att interiören ska visa vad vi gör och bygger på äkta material, synlig stomme och synliga installationer.Trä, belysning, växter och textil mjukar upp en stenhård stomme av betong och stål. Resultatet är en varm och ombonad atmosfär både trots och tack vare den rått återskapade betongstommen.

  De publika delarna i form av konferens- och fikarum har förlagts i nära anslutning till entré och trapphus. Fikarummet knyts även samman med en takterrass mot söder.
  Ett landskap av kontor vetter mot två torg längs korridoren för underlätta internt samarbete.