RESTAURANG I PARADISET

  PROJEKT \\ RESTAURANG I PARADISET


  Ort Örnsköldsvik År 2017
  Byggherre Paradiset – Bad, SPA, Wellness
  Konsulttjänst Arkitektur, Inredning
  Arkitekt Staffan Lindahl
  Inredare Sofia Westin


  Örnsköldsviks sparestaurang har tagit steget in i Paradiset. TM fick i uppdrag att omforma ytorna och försöka skapa en atmosfär i Paradisets restaurang som relaterar till den lummiga och behagliga söderhavsprofilen för Paradiset i allmänhet och SPA-avdelningen i synnerhet.

  Resultatet har blivit en restauration som glimmar och frodas i kubik! Glimmar tack vare ett hav av belysningsarmaturer som reflekteras i alla glas- och spegelytor och som frodas tack vare 130 st små biosfärer uppställda på 8 st rumsavdelare av ett transparent ramsystem av smide.

   

  Biosfärerna består av planterade växter i slutna flaskor eller damejeanner som bildar ett eget ekosystem där vatten och näringsämnen cirkulerar. Målet har varit att skapa en levande och ombonad miljö som inte kräver mycket skötsel. Även i menyn hamnar det gröna i fokus. Mer information kommer att finnas på paradisetornskoldsvik.se.

  Väggar, tak, snickerier och golv har fått ett mörkt och stillsamt uttryck och som framhäver och kontrasterar mot växter och tyger i gröna och blåa nyanser. Möblerna är anpassade till SPA-gäster iförda morgonrockar och badkläder.