TFE PERSONALRUM & TERRASS

  TFE PERSONALRUM & TERRASS


  Ort Umeå År 2018–2019
  Beställare Umeå Universitet
  Konsulttjänst Inredning, ombyggnation
  Inredningsarkitekter Caroline Vikström, Viveca Bernhardsson


  På uppdrag av Umeå Universitet designade vi ett nytt personalrum på campus. Verksamheten hade vuxit ur sitt gamla personalrum och var i behov av ett nytt med plats för cirka 80 personer.

  Befintliga kontorsmoduler revs för att ge plats åt det nya rummet, en takterrass växte fram på den tomma takytan bredvid, och det gamla personalrummet förvandlades till ett nytt, luftigt konferensrum.

  Vi valde att arbeta med en dov, behaglig färgskala i toner från kallt blå-lila till orange och korall. Inspirationen – från en varm sommarkväll.

  Det var viktigt att utrymmet skulle kännas lugnt och harmoniskt, vara en plats för återhämtning, social interaktion och för att kunna njuta av en god kopp kaffe – varför inte ute i solen på den nybyggda terrassen? Med hjälp av mattor och lätta hängande textilier skapade vi en tydlig men transparent avgränsning mellan lunchyta och loungedel.

  Unikt och spännande för det här projekt var att vi även tog hand om dekoren. Detta som oftast lämnas till kunden själv att sköta tog vi hand om – nya växter, kuddar, porslin och dekor inhandlades efter verksamhetens önskan, för att skapa en skön stämning i rummet.

   

  Fotograf: Johan Gunséus